Programma 2019-2020

Winter en de decemberfeesten op Facebook en Website

In december 2020 plaatsen we elke dag een afbeelding met betrekking tot het thema ‘Winter en decemberfeesten’ op onze website én Facebook-pagina. Uit onze collecties hebben wij een gevarieerde keuze gemaakt van foto’s, voorwerpen en documenten die we graag laten zien. Kom kijken en genieten en reageer op Facebook. Mocht u ons aan materiaal m.b.t. de winter en de feesten kunnen helpen, heel graag. We zijn altijd geïnteresseerd in foto’s, voorwerpen, enzovoorts. Help ons het ‘historisch geheugen’ van Oud-Quadyck te laten groeien voor de generaties die na ons komen.

De Chonyck

In december komt onze nieuwe Chronyck uit, die we maken voor onze leden en donateurs. Omdat we dit jaar vanwege de coronacrisis weinig konden organiseren, is ook de tweede aflevering van dit jaar iets dikker. In plaats van 20, 32 pagina’s met onder andere herinneringen aan de decemberfeesten, het gemeentewapen van Kwadijk, de geschiedenis van de brug over de Purmerringvaart en een familiewieg, lang geleden gemaakt door de Kwadijker timmerman Jan Rus. Wilt u de Chronyck ook ontvangen, word dan lid. We verwelkomen u graag.

Oud-Quadyck op Facebook

Word lid van onze Facebookpagina waarop wij regelmatig gevarieerde items over Kwadijk plaatsen. Mooie beelden van toen en soms van nu. Reageer en doe mee!

Algemene Ledenvergadering

De in april geplande Algemene Ledenvergadering van Oud-Quadyck is in verband met de coronacrisis uitgesteld. Zodra een nieuwe datum bekend is, wordt dat op onze website en Facebookpagina vermeld.

Expositie Oorlog in het dorp

Eveneens uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Chronyck 2020/2

Najaar 2020.

Uitingen coronacrisis

In deze uitzonderlijke tijd zien we soms bijzondere beelden in relatie tot de coronacrisis. Bijvoorbeeld de waarschuwingsborden bij de Purmer brug. Kijkt u met ons mee, wilt u foto’s maken van coronabeelden in Kwadijk en met ons delen? Dan leggen we samen een stukje geschiedenis vast voor de volgende generaties. Want ook dat vindt Oud-Quadyck belangrijk.

Bezoek clubgebouw?

Naast ons seizoen programma bent u op afspraak altijd van harte welkom. Vanwege de Coronacrisis is een bezoekje momenteel echter helaas niet mogelijk.  Wij hopen dat dit binnen afzienbare tijd wel weer kan. Voor bezoek geldt overigens dat wij u vragen vooraf even contact met ons op te nemen.