Maand van de Geschiedenis 2017

 

In het kader van de Maand van de Geschiedenis zijn maandag 2 oktober de leerlingen van OBS Prinses Beatrix bij Oud-Quadyck op bezoek geweest.

De kinderen bezochten niet alleen de expositie Post, bezorgd en ontvangen, maar maakten ook opdrachtjes over de tentoonstelling. Dit ter inspiratie om op school gelukskaarten te maken. Deze kaarten gaat Oud-Quadyck bewaren als een bijzondere ‘schat’ voor de toekomst.

Kleuters maken een kleurplaat

Beatrix school op bezoek

In Dagblad Waterland van 13 oktober stond onderstaande foto van de leerlingen van OBS Prinses Beatrix terwijl zij werkten aan de gelukskaarten.

Op vrijdag 20 oktober werden alle gelukskaarten aan Peter Lensselink van Oud-Quadyck overhandigd en op zondag 22 oktober waren de prachtige werkstukken te zien op de expositie van Oud-Quadyck:

Collage gelukskaarten

De kinderen hadden prachtige kaarten gemaakt van bijvoorbeeld de watertoren, de kerk, paarden van de manege, het voetbalveld enzovoorts. Alle kaarten worden door Oud-Quadyck bewaard voor de toekomst.

Zaterdag 14 en de zondagen 15 en 22 oktober was het heel gezellig tijdens onze expositie. Vele (oud-)Kwadijkers en andere belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Er werden vele herinneringen opgehaald en gedeeld. Niet alleen over post, postbode en het postkantoor maar ook over vroeger.

Gezelligheid tijdens expositie op 15 oktober
Bezoekers voor het clubgebouw en drukte op 22 oktober (onder)